30
Rätten till mänskliga rättigheter
Gränbyskolan
Uppsala
Du kan ta dig stegvis genom sidan eller hoppa direkt till ett specifikt ämne genom att klicka på länkarna nedan.
Om mänskliga rättigheten
Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att omintetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen.
Om vår process
Nedanför delar vi med oss om vår process att utveckla vår Kub och de insikter och lärdomar som vi har fått med oss i resan. Scrolla lite längre ner för att se hur vi byggde upp Kuben.
Vårt resultat
Genom Kubmetoden får elever lära sig om mänskliga rättigheter, förhålla sig till den specifika rättigheten och därefter kreativt gestalta de diskussioner, tankar och idéer som väcks. Resultaten av varje skolas Kub kan du ta del av nedanför.
Artikel 30: Rätten till mänskliga rättigheter
Gränbyskolan firade FN-dagen 24 oktober med att inviga Kuben - ett projekt om mänskliga rättigheter. På FN-dagen 24 oktober invigdes Gränbyskolans kub för mänskliga rättigheter. Det här läsåret är vi med i Kubprogrammet från Raoul Wallenberg Academy Kubprogrammet - Raoul Wallenberg Academy och vi ansvarar för kub nummer 30: Rätten till mänskliga rättigheter. Se filmen från invigningen här: https://granbyskolan.uppsala.se/globalassets/__grundskola/granbyskolan/bilder/ocvideo.751533554.799323.mp4 Inför invigningen tillverkade alla elever på skolan varsin fredsduva och olika utställningar som belyser mänskliga rättigheter kommer att visas upp i kuben under läsåret. Vid invigningen höll rektor Johanna Lindqvist tal och elevrådet läste dikt och klippte band.